XCO Website

Nieuw bij Studio Sport Tubbergen: XCO.

Nieuw bij Studio Sport Tubbergen: XCO.

WAT IS XCO?
XCO is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de les XCO van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt. Het resultaat? Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

WAT BEREIK JE MET XCO?
De kracht van XCO ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis. Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continue aangespannen. Je zult versteld staan van de impact die je creëert, telkens weer. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel FUN!

XCO, IETS VOOR MIJ?
XCO is geschikt voor iedereen. Jong of wat ouder, beginnend of gevorderd, man of vrouw instappen in een XCO training is altijd mogelijk. Er kan gekozen worden uit diverse maten buizen zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan trainen.

Deze les wordt aangeboden in 2 verschillende formats. Een 45 minuten les en een 30 minuten les.

XCO45 wordt gegeven op Dinsdag om 19.30uur in zaal 2 en Donderdag om 19.00uur in zaal 2.
XCO30 wordt gegeven op Woensdag om 19.00uur in Zaal 1.